28.2.08

Amie Street tarjoaa mielenkiintoista hinnoittelupolitiikkaa

Digimusiikkikauppa Amie Street on kehittänyt aika mielenkiintoisen verkkokaupan. Kyseinen sivusto on periaatteessa ihan normaali degimusakauppa, joka myy biisejä ja levyjä, mutta hinnoittelu kyseisessä kaupassa lähtee kaiken materiaalin kohdalla nollasta eli nopeimmat saavat imuttaa ilmaiseksi.

Mutta mikä siis on SE juttu heillä? Biisin hinta nousee sitä mukaa kun latausmäärät kasvavat. Maksimihinta on kuitenkin 98 jenkkisenttiä. Sivusto on myös trendikkäästi "sosiaalinen verkosto", mikä heidän tapauksessa tarkoittaa sitä, että sivuston kävijät voivat suositella biisejä(/artisteja) muille ja saavat siitä mahdollisesti myös palkkion. Yksinkertaistettuna homma toimii niin, että jos suosittelet ilmaista biisiä, joka lopulta kasvaa 98 sentin arvoiseksi, niin saat palkkiota 98 senttiä.

Yleisesti näitä uusia ideoita tuntuu pulppuavan ympäri maailmaa tällä hetkellä todella kovaa vauhtia (vaikka tuo Amie Streetkin on kyllä jo pari vuotta vanha). Rajoja koetellaan monessa mielessä ja pikkuhiljaa tuntuu yleinen bisnesmielipidekin kääntyvän avoimempaan suuntaan. Amie Streetkin on haalinut mukaan jo muutamia melko merkittäviä nimiä, kuten Badly Drawn Boy, The National, Pixies, Thom Yorke, Belle and Sebastian ja suurimpana nimenä varmaankin Interpol.

Sivustolle voi siis kuka tahansa liittyä ilmaiseksi ja myynneistä tuloutetaan artistille 70%:a sen jälkeen kun se on ylittänyt 5$:n rajan, joka menee biisin ylläpitokuluihin.

Ei kommentteja: