29.2.08

Mark Lanegan se vaan osaa

Sitten väliin levysuositus. 5. maaliskuuta ilmestyvä The Gutter Twins -debyytti Saturnalia kannattaa tsekata. Kyseessä on Greg Dullin ja Mark Laneganin projekti ja levy julkaistaan viime aikoina jälleen profiiliaan melkoisesti nostaneen Sub Pop -levy-yhtiön kautta, joka aikanaan tuli tunnetuksi Seattle-grungen "synnyttäjänä".

Itselleni ainakin The Gutter Twins nostaa esiin jonkinlaisia Nick Cave -viboja. Jotain samaa henkeä tarjoilee tämä duo ja todella loistavan levyn on kaksikko kasannut. Mark Lanegan tuntuu 0levan muutenkin vähän erikoinen heppu, kun kaikki mitä mies tekee tuntuu olevan yksinkertaisesti hyvää. Miehen uran varreltahan löytyy mm. Screaming Trees, Queens of the Stone Age, Twilight Singers ja todella iso nippu muita yhteistyökuvioita oman soolouran lisäksi. Soolourallakin mies on niittänyt mainetta mm. Mercury-ehdokkuus yhdessä Isobel Campbellin kanssa tehdystä Ballads of the Broken Sea -levystä.

Greg Dullin urapuusta löytyvät puolestaan mm. The Afghan Whigs ja myös Twilight Singers sekä lukuisia muita yhteistyökuvioita eri kokoonpanojen kanssa. Ensimmäistä kertaa eivät nämä miehet ole siis levyä olleet tekemässä (eivätkä edes ensimmäistä kertaa kaksistaan) ja sen kyllä huomaa. Saturnalia on vain yksinkertaisesti loistava alusta loppuun.

Ei kommentteja: