28.5.08

Klassista musiikkia ilmaiseksi

Musopen-niminen projekti on ottanut mielenkiintoisen askeleen ilmaisen musiikin saralla. Sivusto tarjoaa ilmaiseksi klassisen musiikin sävellyksiä, joiden tekijänoikeudet ovat rauenneet eli käytännössä tekijät ovat kuolleet viimeistään viime vuosisadan alussa - tarjolla on mm. Mozartia, Griegiä, Wagneria, Chopiniä ja Tchaikovskya. Tallenteiden laatu on toki myös "klassista", koska teokset on napattu enimmäkseen alkuperäisistä äänitteistä. Toistaiseksi tarjonta on kyllä vielä melko vähäistä, mutta projekti pyrkii koko ajan kasvattamaan tuotantojen määrää.

Sivusto on ihan hauska paikka tutustua ainakin pintapuolisesti klassisen puolen klassikoihin - vaikka käytettävyys voisi toki olla paljon parempi. Samanlaisen projektin pystyisi piakkoin tekemään myös vaikka bluesista, senkin historia alkaa jo 1800-luvun puolelta.

Musopen-sivuilla on tarjolla myös nuotteja erinäisiin klassisen musiikin teoksiin. Sivustolla pystyy myös lahjoittamaan rahaa tietyn teoksen nauhoituksia varten. Ihan mielenkiintoisella tavalla on tuolla yhdistelty hyvin perinteistä ja aivan uusinta ja kuuminta hottia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Tälläistä onkin tarvittu pitkään.