3.3.08

Music 2.0

Musiikin uudesta tulemisesta 2.0-muodossa on jo jauhettu jonkin aikaa ja eräs kovaäänisimmistä on ollut mediafuturistiksi (sic) itseään tituleeraava Gerd Leonhard. Mies on kirjoittanut paljon kolumneja, blogannus, esitelmöinyt ja kiertänyt maailmaa lähes saarnamiehen asemassa. Nyt hänen kirjoituksiaan on koottu myös kirjaksi yksinkertaisesti nimeltään Music 2.0. Kirja on ladattavissa ilmaiseksikin sen omilta sivuilta, vaikka trendikkäästi lahjoituksia otetaan luonnollsesti myös vastaan. Oikea paperiversiokin kirjasta on tehty ja sen voi tilata samaisen sivuston kautta hintaan 39,95$ + postit luonnollisesti.

Se siitä mainostuksesta. Hiukan sisällöstä vielä. En ole itseasiassa vielä ehtinyt koko kirjaa edes lukea, mutta olen Leonhardin visioiden kanssa hyvin samoilla aaltopituuksilla. Jonkinlainen tiivistys Leonhardin musiikin tulevaisuudesta on hänen esittämä "music like water"-iskulause. Tuolla tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että musiikki olisi tulevaisuudessa samanlaisessa asemassa kuin vesi on tällä hetkellä. Eli se tuntuu ilmaiselta, vaikka kaikki siitä kuitenkin maksavat jotain. Käytännön toteutus tuosta sisältääkin sitten paljon eri osioita, joista merkittävin on jonkinlainen kuukausimaksu, jolla saa kaikkeen musiikkiin käyttöoikeuden. Ts. riippumatta siitä miten musiikin kuluttaa ja mitä kautta sen hankkii, niin sinulla on siihen käyttöoikeus olemassa. Luonnollisesti myynnissä on myös "pullotettua vettä", joka on tietenkin kalliimpaa kuin se "ilmaiseksi" jaossa oleva.

Music 2.0 -tekstikokoelma on ihan mukavaa luettavaa ja voin hyvin suositella Leonhardin mietteisiin tutustumista kaikille, joita musiikkibisnes kiinnostaa. Tuon "Music Like Water"-jaksojen lisäksi on kirjassa tarjolla tarinaa myös paljon muusta - mm. nykyisten muotoisten levy-yhtiöiden katoaminen, kuluttajan muuttuminen käyttäjäksi, digitalisoitumisen yleistyminen.

Ei kommentteja: