30.4.08

Ostaisitko sinä musavideoita?

Musavideoista yritetään saada seuraavaa "rahastussampoa" musiikkibisneksessä. Hiukan huvittavaa tuo kieltämättä on siinä mielessä, että perinteisesti musiikkivideot ovat olleet oikeastaan täysin promootiotarkoitukseen suunnattuja. Onhan niitä toki esimerkiksi bändien keikkataltioinneilla yleensä ollut bonuksena.

Video-iPodien markkinoille tulo on kuitenkin mahdollistanut näppärästi myös videoiden myynnin noihin "hienoihin" laitteisiin. En kyllä ihan täysin sisäistä, kuka haluaa katsoa videoita omasta iPodistaan? Videoiden ostomahdollisuus on toki hyvä olla olemassa, mutta miksi sekin pitää tehdä heti alusta alkaen väärin (ainakin täällä Suomessa).

Viittaan tuolla edellisellä siihen, että MTV3 avasi download-kauppaansa myös musiikkivideo-osan. Sivuilla on myynnissä ainakin näin alkuun videoita vain Warnerin katalogista eikä sieltäkään näytä liikaa olevan tarjontaa (varsinkin, kun sivuilta on hemmetin hankala löytää mitään). Jostain syystä esim. kuuminta hottia olevan Teräsbetonin videoita ei palvelusta löydy, vaikka bändi Warnerin listoilla onkin. Perse edellä puuhun on siis tässäkin lähdetty liikkeelle.

Toinen napinan aihe videoissa on se, että miksei niitä voi samantien myydä sitten edes DVD-laatuisena. Nyt videot ovat pakattu keskimäärin johonkin parin megabitin sekuntitahdin hujakoille. Tuplaamalla tuon oltaisi jo DVD-tasossa. Kun lisäksi tämä "hyvä laatu" lisäksi resoluution osalta tarkoittaa 768x576, mikä on auttamatta liian vähän oikeastaan mille tahansa nykytelevisiolle ja suurimmalle osalle nykyisin käytössäoleville monitoriresoluutioillekin monitorin koosta riippumatta.

Hintaa videoilla on 3,95€, mikä nyt ehkä on jotenkin siedettävä, jos kyseessä olisi taas edes DRM-vapaa tavara, mutta eipä tietenkään. Saa ne pollttaa CD:lle sentään seitsemän kertaa.

Enpä luottaisi liikoja tuonkaan kaupan menestykseen. Oikeastaan olisi aika hauska tietää tuottaako yksikään noista download-kaupoista mitään Suomessa vai onko ne vain puuhastelua.

Uudistuksessa muuten download-kaupan käytettävyyttä parannettiin. En muistaakseni ole käynyt aikaisemmin MTV3:n kaupassa, joten en pysty vertailemaan, mutta aika hirveää kamaa tuo minusta on edelleen. Mikäköhän siellä parani?

download.mtv3.fi/videot

Ei kommentteja: