24.4.07

Blanket kannustaa kopioimaan


Poliittinen rock-yhtye Blanket on julkaissut kauan odotetun debyyttialbuminsa This is the New Wave of Political Rock, josta ehdittiin jo saada esimakua 27.3. ilmestyneen Action-singlen muodossa. Levy on julkaistu yhtyeen oman levymerkin Independent Fruit Company alla ja siinä sovelletaan IFC:n kehittämää Copy Encouraged -konseptia, jossa rohkaistaan musiikin vapaaseen kopiointiin.

Tässä konseptissa levyt ovat tavalliseen tapaan myynnissä levykaupoissa, mutta musiikki ei ole Teoston valvonnan alaista ja kopiointi ei-kaupalliseen käyttöön on sallittua. Levyn erikoisuutena on, että konseptin mukaisesti levyn kansien mukana tulee CD-levystä ylimääräinen kopio esimerkiksi annettavaksi kaverille. Lisäksi levyn kappaleet ovat vapaasti saatavilla mp3-muodossa yhtyeen kotisivulta.

Independent Fruit Company ei suojaa Copy Encouraged -konseptia ja tavoite on saada muita levy-yhtiöitä Suomessa ja ulkomailla liittymään mukaan. "Musiikkiala on muuttumassa, koska musiikin kopiointi on teknisesti yhä helpompaa", kertoo Ville Könönen, yksi yhtiön perustajista. "Oman kokemukseni mukaan musiikin kopioiminen vain lisää kiinnostusta yhtyeitä kohtaan, kasvattaa levymyyntiä ja tuo uusia ihmisiä keikoille", Ville lisää. "Meille kopiointi on pelkästään positiivinen asia, ei missään nimessä varastamista, kuten vallitseva käsitys tuntuu olevan", kertoo Simo Särkkä, yhtiön omistajia.

Lisäinfoa Copy Encouraged -konseptista löydät täältä.

Ei kommentteja: