26.4.07

Paketoi levy kiinnostavammaksi kokonaisuudeksi


Viime aikoina on alkanut näkyä ennakkomyyntiäkin käytettävän aktiivisemmin Suomessa. Ehkä syynä on Levykauppa Äx, joka on parissa vuodessa haalinut itselleen aika merkittävän aseman kotimaisessa levykaupassa. Yksi syy firman menestykseen on varmasti se, että he toimittavat tilaukset seuraavaksi päiväksi ja myyvät vain mitä on tarjolla. Lisäksi Äx tarjoaa kuitenkin paljon ennakkomyyntejä. Moni artisti mainostaa myös sivuillaan juuri Levykauppa Äxää, joten luonnollisesti kuuntelijoiden mielenkiintokin kasvaa kauppaa kohtaan - suosittaahan bändi itse sitä.

Erityisesti uusille artisteille varsinainen pointti on se, että paketoidaan se levy oikeasti vähän kiinnostavampaan muotoon kuin vain tavallinen CD. Swallow the Sunin levyn kylkiäisenä sai alushousut, SnipeDrive tarjoaa ennakkoon tilaajalle sinkun kaupan päälle, Before the Dawnin julkaistessa ensimmäisen sinkun pystyi tulevan albumin tilaamaan myös ennakkoon. Tällaiset pienet seikat voivat oikeasti nostaa levymyyntiä varsinkin ennakkoon paljonkin.

Erityisen mielenkiintoisen tarjouksen teki jokin aika sitten Insert Remedy, joka kokosi todella kiinnostavan paketin ennakkotilaajille. Tulevan A State of Constant Change -debyyttialbumin lisäksi paketissä oli bändin aikaisemmin julkaisemat demot yksiin kuoriin koottuna, bändipaidan, paljon asianmukaista pikkusälää. 50 pakettiin arvottiin vielä promosingle ja kaikkien tilaajien kesken arvotaan iPod Shuffle. Koko paketin hinta oli silti naurettavat 25 euroa. Tällä lailla ne hommat pitää hoitaa. Pistetään hiukan itseä likoon ja tehdään oman menestyksen eteen töitäkin. Ei ne ovet itsestään avaudu kovin monessa paikassa.

Ei kommentteja: