6.3.08

Giant Räbät

Esitelläänpä jälleen yksi mielenkiintoinen levyuutuus. Eli Giant Räbät -debyyttilevy 1. erä. Nimestä jo pystyy ehkä arvaamaan, että kyseessä on Giant Robot -johdannainen. Kyseessä on siis Giant Robotista tuttujen heppujen projekti, jossa vierailee joka raidalla eri kotimainen räppäri. Vierailijalista onkin hyvin pitkälle suomihopin all-stars, mukana on mm. Hannibal, ASa, Laineen Kasperi, Jodarok, Jontti & Shaka, Pyhimys, Huge ja sokerina pohjalla ei niinkään räppipiireistä tuttu J. Karjalainen.

Yksinkertaisesti idea oli lähteä tekemään puhdasverinen hip hop -levy kaikenmaailman Emman voittojen jälkeen. Eihän siitä loppujen lopuksi ihan puhdasverinen hip hop -levy tullut, mutta erittäin mielenkiintoinen tuotos kuitenkin. Läppä konkretisoitui ensimmäisen kerran kuitenkin jo vuoden 2006 Ilosaarirockissa. Sen jälkeen tätä possea on nähty erinäisillä kinkereillä, levyn julkaisu on venynyt ja venynyt, mutta viimein se saatiin valmiiksi, täysin erilaisena kylläkin alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna.

Ydinporukka pisti kasaan 13 biittiraitaa, joita lähdettiin tarjoamaan korvamerkittynä ympäriinsä. Luonnollisesti homma ei ihan niin helposti toiminutkaan. Lähes kaikki räppärit halusivat jonkun toisen raidan mitä heille tarjottiin. Pitkien aikataulusäätöjen ja väännön jälkeen kuitenkin levy saatiin kasaan ja tulos on varmasti yksi suomenkielisen hip hopin merkkipaalu.

Levy on muuten Radio Noisen kuukauden debyyttinä (vaikka tuon levyn debyyttiarvo ehkä hieman kyseenalainen onkin). Jos kotimainen hip hop sinua edes jollain tasolla kiinnostaa, niin tutustu ihmeessä tähän.

Ei kommentteja: